Video

Please Click Like

promosi Istimewa Olive House bagi bulan Mac 2016 Promosi Olive House Bulan Mac Olivie 30x ganda antioksida

0 comments

Hebat Promosi Olive House Bulan Mac Olivie 30x ganda antioksida murah termurah!
Bulan Mac di isytiharkan sebagai bulan Olivie30x ganda Antioksida.. bersempena kehadiran PAKAR NUTRISI DUNIA Prof Dr Mohd Faiq ke bumi Malaysia..

Syarikat Olive House selaku pengedar Tunggal Olivie30x ganda antioxidant menghargai anda dengan PROMOSI MEGA OLIVIE30X Antioksida.

Pm saya untuk info atau tempahan..
Whatsapp 0175750810
www.facebook.com/QuranicFoods
www.OliveAsli.blogspot.com
www.QuranicFoods.com

Berikut promosi Istimewa Olive House bagi bulan Mac 2016
Promosi Olive House Bulan Mac Olivie 30x ganda antioksida murah termurah!

 

Olivie 30 plus Olive House Tahukah anda?

Olivie 30 plus Olive House
Tahukah anda?
*🌱HYDROXYTYROSOL🌾*
(🌟Powerful 💚Polyphenol
🌍Naturally)

💭Apakah Hydoxytyrosol ??💬
👉 *Adalah superstar antioksidan
yang ada dalam pati Minyak
Zaitun yang mana kandungannya
melebihi 10 kali ganda dari TEH
Hijau.🌿

👉 *Fungsinya adalah melindungi
sel-sel tubuh badan dari
mengalami kecederaan.💪
View more www.Quranicfoods.com
www.facebook.com/Quranicfoods



PRODUCT INFORMATION
Menurunkan paras LDL (kolestrol tidak baik) dan trigeliserida (menghalang deposit kolestrolpada dinding salur darah yang menyebabkan atherosklerosis) dan pencegahan terhadap kanser (payudara, usus, prostat dan leukemia) dan penyakit neurodegenerative (Alzheimer).

Kandungan khasiat berlipat ganda lebih tinggi dari pati minyak zaitun biasa. Ini terjadi akibat tanah yang kering dan persekitaran gurun yang teruk telah menyebabkan pohon zaitun mengeluarkan lebih bahan pertahanan dalam selnya dan seterusnya membawa buah zaitun tersebut kepada satu aras peningkatan nilai khasiat 25 ke 30 kali ganda lebih tinggi hydroytyrosol dan 10 kali ganda lebih tinggi dari jumlah polyphenol.

Kandungan ini mampu melepasi halangan peredaran darah di dalam otak(blood brain barrier) kerana ia adalah molekul antioksida yang paling kecil dan unik.

RM 85.90 (Peninsular Malaysia)
RM 90.90 (Sabah/Sarawak)
WhatsApp 0175750810
WhatsApp 0175750810
WhatsApp 0175750810

ACTION & INDICATION

ANTIOKSIDAN
melindungi daripada sebarang pemusnahan sel oleh radikal bebas

ANTI-KANSER
barah payudara (kebiasaan kepada oncogenic Her-2/neudan Herceptine) barah prostat, barah usus dan leukemia

ANTI-RADANG ATAU ANTI INFLAMASI
Arthritis sendi, Myositis

PERLINDUNGAN JANTUNG
keputusan positif dari pakar perubatan (kajian perubatan selepas pengambilan selama 2 bulan);
Penurunan kadar kolestrol sebanyak 20% (dari 2,75 g/L kepada 2,27 g/L); dan
Pengurangan kandungan triglicerida sebanyak 30% (dari 2,78 g/L kepada 1,98 g/L)

HYPERGLIKEMIA & DIABETIS
Melawan hyperglikemia dan pencegahan kepada komplikasi diabetis. Selepas 2 bulan, kandungan glukos di dalam plasma tikus-tikus diabetes yang dirawat dengan hydroxtyrosol telah menurun kepada 55% berbanding tikus-tikus yang belum dirawat.

ANTI-PENUAAN
Meningkatkan biognesis mitokondria (penuaan awal dikaitkan dengan mutasi mikondria).Menggalakkan ekpresi protein-protein yang berkaitan dengan ketahanan sel kardiak jantung (PBEF, Sirts,FOXOs).

ALZHEIMER
Hydroxtyrosol adalah molekul antioksida yang paling kecil dari segi saiz dan berat dan satu-satunya molekul yang mampu melepasi halangan peredaran darah di dalam otak. Hydroxtyrosol juga mampu memberi perlindungan yang lebih baik terdapat sel otak bagi melawan kesan-kesan Alzheimer dan Parkinson.Perencatan pada hiperfosforilasi protein Tau (kesan dari kemerosotan sel-sel otak).

PSORIASIS
keputusan positif yang pertama bagi 5 orang pesakit(hilang rasa gatal, sclerosis menurun dan kulit semakin lembut) Kajian klinikal dilakukan ke atas 40 orang pesakit. Dos : 2 sudu makan sehari di ikuti dengan penggunaan luaran (2-3 kali sehari)

ANTI-MIKROBIAL
bertindak sebagai bahan anti-bakteria terhadap sistem pernafasan dan sistem pencernaan (terhadap Haemophilus, Influenza, Moraxella cattarhalis, Salmonella typhi, Vibrio parahaemolyticus, Staphylocuccus aureus).

SEMBELIT (CONSTIPATION)
bertindak sebagai pelawas semulajadi dengan pengambilan 2 sudu makan sebelulm sarapan ketika perut kosong memudahkan perserakan di dalam usus.
WhatsApp 0175750810
WhatsApp 0175750810
WhatsApp 0175750810

View more www.Quranicfoods.com
www.facebook.com/Quranicfoods

Cara Beli Coway? 4 sebab Kenapa Anda perlu pilih Penapis Air COWAY untuk kegunaan Anda Sekeluarga.

0 comments

Coway Malaysia

Cara Beli Coway? 4 sebab Kenapa Anda perlu pilih Penapis Air COWAY untuk kegunaan Anda Sekeluarga. 

Sebenarnya banyak sebab lagi.. tetapi cukuplah sekadar 4 sebab ini menjadi ukuran.. maklumat lanjut sila hubungi kami :)

Beli Coway ? 4 Sebab Utama Anda Perlu Pilih COWAY Malaysia
1. Design Yang Unik dan Menarik
Contohnya Design Cik Petit..Memang kellas sangat sebab anda boleh tadah air untuk diminum tanpa perlu tunggu. Automatik air keluar dan berhenti bila penuh cawan anda :-). Memang best dan sangat Moden !

2. Mempunyai Pusat R&D di Seoul University Untuk Kajian Berterusan dan  Ujian Keupayaan Produk.
Setakat ini,   250 Orang Professional Researcher  fokus untuk program R&D COWAY. Ini bagi memastikan Produk yang dihasilkan adalah berkualiti tinggi dan memenuhi kehendak pengguna demi keperluan kehidupan dan kesihatan yang seimbang untuk semua pengguna.


3. Mempunyai Sijil Halal JAKIM & SIRIM
Walaupun Produk COWAY keluaran KOREA, namun Pihak syarikat Komited dan sensitif dengan keperluan pengguna Islam seluruh dunia khususnya bagi rakyat Malaysia. Pihak JAKIM telah mengiktiraf Sijil Halal untuk semua Produk. Pihak SIRIM juga mengiktiraf produk-produk keluaran COWAY.



4. Mempunyai Sehingga 4 Suhu Air
Untuk Model Villaem, ada 4 suhu air iaitu panas, suam, suhu bilik dan sejuk. Yang lain ada juga yang mempunyai 3 suhu iaitu panas, sejuk dan suhu bilik. Walaupun ada model yang tidak mempunyai suhu suam, anda boleh tambah air panas dan suhu bilik secara manual, cuma tekan butang sahaja..senang sangat :-)

untuk maklumat lanjut jangan segan2 untuk pm kami..
Sangat Mudah! Anda tidak perlu bazirkan masa, tenaga, dan petrol untuk memiliki penapis air Coway untuk keluarga anda. Sebarang pertanyaan berkenaan Produk Coway, sila hubungi saya/atau SMS/Whatsapp “COWAY” ke 0124506763 @ 0175750810.

images@ terus tekan butang ini ; Contact Us
@ terus mesej kami di [Facebook]

Info Coway Malaysia : Produk dan Cara Membuat Belian Tunai atau sewa beli. COWAY.MY

0 comments

Coway Malaysia
Tahukah anda ?? Produk Coway Malaysia seperti penapis air Coway boleh dimiliki dengan tiga cara pembelian:
1- Pembelian Secara Tunai (outright)
2- Pembelian secara Sewa Beli.
3- Pembelian secara Bayaran Ansuran (installment).
 
Tiga cara pembelian ini membezakan berapa komitmen bulanan. Contohnya jika anda berminat untuk membeli penapis air Coway model Villaem, anda perlu membayar:

RM3,800 Pembelian secara Outright.
RM125 Pembelian secara Sewa Beli.
RM 105.50 Pembelian secara Bayaran Ansuran.
 
Info Coway Malaysia

Pembelian Penapis Air Coway Secara Online

Kini dunia serba mudah.. semua boleh didapati dihujung jari, proses jual beli menjadi lebih mudah. Memiliki penapis air Coway juga semudah ABC jika anda membuat tempahan secara online. Anda tidak lagi perlu ke mana-mana pasaraya untuk membuat pendaftaran. Kami yakin, selepas selesai proses pendaftaran dan pembayaran, Cody atau pasukan teknikal kami akan ke rumah anda dalam masa 2 hari untuk memasang penapis air Coway anda.
Sila ikuti langkah mudah berikut :
  1. Sila hubungi kami di 0124506763 @ 0175750810 melalui SMS atau WhatsApp untuk bertanya berkaitan produk. Tanya perbezaan produk Coway, perbezaan harga Coway dan bagaimana cara untuk servis atau tukar filter Coway (semuanya PERCUMA selama lima tahun).
  2. Saya akan hantarkan borang pendaftaran dan borang yang berkaitan. Anda isi dan pulangkan kepada kami.
  3. Anda buat pembayaran deposit dan bayaran bulan pertama seperti yang diterangkan pada langkah pertama. Anda tunggu tiga hari untuk pemasangan.
Sangat Mudah! Anda tidak perlu bazirkan masa, tenaga, dan petrol untuk memiliki penapis air Coway untuk keluarga anda. Sebarang pertanyaan berkenaan Produk Coway, sila hubungi saya/atau SMS/Whatsapp “COWAY” ke 0124506763 @ 0175750810.

@ terus tekan butang ini -> Contact Us

@ terus mesej kami di [Facebook]


PRODUK

Coway Malaysia Penapis Air

Penapis Air

Penapis air Coway sudah terkenal di Malaysia bahkan di dunia kerana produknya yang berkualiti tinggi serta perkhidmatan selepas jualan yang terbaik. Penapis Air Coway didatangkan dengan pelbagai versi bagi memenuhi keperluan pengguna yang pelbagai

Penapis Udarapemerah jus

Sistem Penapis Udara ataupun Air Purifier Coway adalah Penapis Udara berteknologi tinggi yang digunakan oleh mereka yang inginkan udara bersih yang boleh membantu mengurangkan risiko penyakit. Rekaan bertaraf 5-BINTANG dengan harga mampu milik.

PeMerah Jus

jusUntuk Perahan semulajadi, nikmatilah Juicepresso Semua orang sudah tahu tentang kepentingan dan kebaikkan buah dan sayuran di dalam pemakanan seharian. Namun tidak semua orang mampu untuk meletakkan kesemua khasiat di dalam setiap hidangan. Kini Coway membantu anda!


Penapis Luarpenapisluar

TEKNOLOGI & INOVASI Teknologi penapis air luar rumah. Coway telah menambah variasi produknya dengan memperkenalkan penapis air luar rumah. Design yang Anggun dan Kemas, Saiz yang kecil serta diperbuat daripada besi tahan karat berkualiti tinggi.


SPA Mandian Coway

BB09_1
Keperluan Harian Untuk Kulit Yang Lebih Lembut
‘Coway’s Spa Softener’ mampu menghapuskan partikel-partikel tercemar dari sumber air di rumah bagi memastikan kulit anda hanya menyerap air yang bersih.
 

Manual Bidet

Eco Friendly Bidet Dengan hanya menggunakan tekanan air, Coway bidet tidak memerlukan pengguaan elektrik. Reka bentuk yang lebih sofistikated Bersih dan selamat 3 langkah pengawalan Elegan   Spesifikasi : Power  Consumption No electric required Filter MF Filter Water Flow Rear Cleansing 1.2 L/m  in Front Cleansing 1.2 L/min Water Temprature – Seat Temperature –
Coway Eco Friendly Bidet

Resepi nasi putih Iran (sedap, peroi, simple, Minyak Zaitun)

0 comments

Harini nak kongsi resepi nasi putih masak cara orang iran. Kalau masak nasi putih sy mesti masak cara iran sebab nasi putih akan jadi peroi, TAK melekat, sedap dan lebih khasiat! mesti cuba! 

 http://www.myresipi.com/picture/image/10625/large/nasi_iran.jpg?1325677446

Bahan-bahan ( Satu periuk (rice cooker) )

  • Beras biasa saja tak perlu beli basmathi, beras yang hari2 anda masak tu. Ikut suka anda nak berapa pot. :)
  • Minyak zaitun (olive oil) ataupun boleh guna Butter - sy lebih suka guna olive oil
  • Safron - Optional je tak payah letak pun takpe
  • Air





 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/

Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)

Cara-cara

  1. PENTING IKUT BETUL2 :) :-
  2. Basuhkan beras sampai bersih pastu masukkan air, masak macam biasa
  3. Bila beras dah menggelegak berbuih2, kira2 dan separuh masak, ANGKAT DAN TOSKAN nasi dan BASUH dibawah air yang mengalir sehingga semua kanji2 beras tiada.
  4. Penting! jangan basuh nasi separuh masak tu kasar2 nanti pecah tak sedap, guna sudu dan buat secara perlahan2 lemah lembut gitu. :P
  5. Lepas dah basuh sampai anda rasa kanji dah takde, masukkan balik nasi separuh masak tu kedalam rice cooker anda. *** PENTING !Tak perlu tambah air lagi sebab nasi yang kita cuci dan toskan tu separuh masak maknanya dah hampir2 masak bukan masih beras lagi tau. Selagi nasi tu kelihatan macam beras dan keras jangan toskan dan cuci lagi. Sebab tu lepas dah cuci dan masuk dlm rice cooker kita kena buat lubang2 kat nasi tu supaya dia masak all over dan jadi empuk.** 
  6. Kemudian, masukkan sedikit olive oil ataupun masukkan butter kedalam nasi tadi dan gaul. Anggaran 1 pot beras 1 sudu besar olive oil.
  7. Gaul sebati nasi tadi dengan olive oil secara merata, kemudian guna bontot sudu ataupun pencedok nasi anda tu buat lubang2 dekat nasi tu. Cucuk2 nasi anda supaya ada lubang untuk stim2 panas memasak nasi anda dengan menyeluruh
  8. Penting! Tutup penutup periuk rice cooker anda dengan kain bersih, supaya air daripada stim nasi tu tak menitik dalam nasi. Masak sehingga nasi benar2 masak. Siap!
  9. Hasilnya bila dah siap, nasi anda TAK melekat, peroi dan gebu! sedap sangat bila makan dengan lauk pauk. Olive oil sangat baik untuk kesihatan boleh google untk tgk kebaikan dia jadi mmg nasi putih yg lebih berkhasiat sbb tu lebih baik guna olive oil dari butter. SELAMAT MENCUBA! :)

Resepi nasi putih cara Iran (sedap, peroi, simple, Minyak Zaitun)

1 comments

Harini nak kongsi resepi nasi putih masak cara orang iran. Kalau masak nasi putih sy mesti masak cara iran sebab nasi putih akan jadi peroi, TAK melekat, sedap dan lebih khasiat! mesti cuba! 

 http://www.myresipi.com/picture/image/10625/large/nasi_iran.jpg?1325677446

Bahan-bahan ( Satu periuk (rice cooker) )

  • Beras biasa saja tak perlu beli basmathi, beras yang hari2 anda masak tu. Ikut suka anda nak berapa pot. :)
  • Minyak zaitun (olive oil) ataupun boleh guna Butter - sy lebih suka guna olive oil
  • Safron - Optional je tak payah letak pun takpe
  • Air





 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/

Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)

Cara-cara

  1. PENTING IKUT BETUL2 :) :-
  2. Basuhkan beras sampai bersih pastu masukkan air, masak macam biasa
  3. Bila beras dah menggelegak berbuih2, kira2 dan separuh masak, ANGKAT DAN TOSKAN nasi dan BASUH dibawah air yang mengalir sehingga semua kanji2 beras tiada.
  4. Penting! jangan basuh nasi separuh masak tu kasar2 nanti pecah tak sedap, guna sudu dan buat secara perlahan2 lemah lembut gitu. :P
  5. Lepas dah basuh sampai anda rasa kanji dah takde, masukkan balik nasi separuh masak tu kedalam rice cooker anda. *** PENTING !Tak perlu tambah air lagi sebab nasi yang kita cuci dan toskan tu separuh masak maknanya dah hampir2 masak bukan masih beras lagi tau. Selagi nasi tu kelihatan macam beras dan keras jangan toskan dan cuci lagi. Sebab tu lepas dah cuci dan masuk dlm rice cooker kita kena buat lubang2 kat nasi tu supaya dia masak all over dan jadi empuk.** 
  6. Kemudian, masukkan sedikit olive oil ataupun masukkan butter kedalam nasi tadi dan gaul. Anggaran 1 pot beras 1 sudu besar olive oil.
  7. Gaul sebati nasi tadi dengan olive oil secara merata, kemudian guna bontot sudu ataupun pencedok nasi anda tu buat lubang2 dekat nasi tu. Cucuk2 nasi anda supaya ada lubang untuk stim2 panas memasak nasi anda dengan menyeluruh
  8. Penting! Tutup penutup periuk rice cooker anda dengan kain bersih, supaya air daripada stim nasi tu tak menitik dalam nasi. Masak sehingga nasi benar2 masak. Siap!
  9. Hasilnya bila dah siap, nasi anda TAK melekat, peroi dan gebu! sedap sangat bila makan dengan lauk pauk. Olive oil sangat baik untuk kesihatan boleh google untk tgk kebaikan dia jadi mmg nasi putih yg lebih berkhasiat sbb tu lebih baik guna olive oil dari butter. SELAMAT MENCUBA! :)

ReSePi : Lasagna Minyak Zaitun

0 comments

ReSePi : Lasagna

Entry ni penuh dgn gmbr sbb aku tunjuk step by step cara masak lasagna.. bkn apa, saje nak memudahkan org yg baru pestaim nak buat lasagna..

Mekasih pd Pieza sbb share resepi dan ada sket2 la yg aku ubahsuai.. hehe.. apapun buat sape2 penggemar lasagna korang boleh la try ini resepi..

Pieza hanya bg aku bhn2 nak buat aje aritu.. tp cara memasak dia tak bg pun.. dush dush dush.. sib baik aku dah prnh buat lasagna sblm ni.. hehe

Bahan2 utama ada ialah :

Kepingan lasagna..

Aku beli brand ni.. kat giant ada.. tak abis2 dgn giant aku ni.. hehehe.. aku celur jap kulit lasagna ni.. nak kasi lembut cepat bila di masak kang..


Bahan2 utk buat inti daging :

1. sos prego .. tak ingat lak size botol ni.. tp yg 14oz punya..


2. Cendawan butang ~ di buang airnya dan di potong dadu


3. Daging cincang 400 gram.. kalau takde, korang guna daging kisar ramly pun boleh.. tp daging cincang ni lg sedap..


4. Serbuk black pepper dan serbuk oregano

5. Bawang besar dan bwg putih 5 ulas di potong dadu


6. Keju mozarella


7. Keju parmesan.. ~ takde pun takpe.. aku suka byk keju..


8. Sos cili 1 sudu besar ~ taknak letak pun takpe

9. Garam secukup rasa


Bahan2 utk Sos Putih :

1. 2 sudu besar butter


2. Keju cheddar.. nak lg mudah korang guna je 2 keping keju cheesedale


3. 250 ml susu full krim.. nak guna fresh milk pun boleh


4. 2 sudu besar tepung gandum

5. garam secukup rasa


Cara Membuat inti Daging :


Masukkan 4 sudu besar minyak .. aku guna minyak zaitun





 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/

Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp
Tumis bwg2 yg di cincang td.. tggu sampai naik bau.. bkn naik hantu ye..


Masukkan pula daging cincang..


Gaulkan hingga daging berubah jd kaler mcm di atas..


Kemudian tuang sos prego td.. tuang semua sekali..


Gaul sebati sampai jd mcm ni..


Masukkan garam secukup rasa..


Masukkan serbuk oregano..


Masukkan pulak cendawan butang..


Masukkan sesudu besar sos cili..


Tabur serbuk black pepper


Siappp..!!


Meh buat Sos Putih pulak :
Cairkan butter..


Masukkan 2 sudu besar tepung gandum.. gaul sebati.. pastikan guna api kecik je ye..


Masukkan susu full krim..


Masukkan keju cheddar/cheesedale.... kacau sampai keju tu sebati..


Masukkan garam secukup rasa.. kacau sampai likat sikit


Siappp.. sila tutup api..

* Nota : aku buat double sos putih ni sbb lasagna akan jd lebih sedap dgn melebihkan sos putih


Cara Melapis Lasagna :

Ambik loyang yg sesuai.. suka hati korang le nak guna loyang apapun.. susun kepingan lasagna sampai menutup semua bahagian loyang..


Taburkan dgn inti daging td.. rujuk gmbr di atas ye..


Tuangkan sos putih.. lg banjir lg bagus.. tutup sampai hilang pandangan inti daging tu..


Taburkan cheese parmesan dan mozarella


Ulang balik cara yg sama.. suka hati korang le nak buat berapa layer.. yg penting last sekali mesti sos putih dan cheese yg di tabur.. ada paham..!! tp standart adalah 3 layer aje..


Lasagna yg dah siap di tabur dgn keju.. suka byk2 keju.. terbaikkk..


Masukkan dlm oven..

Make sure oven dah di panaskan awal2 dgn suhu 180 celsius.. bakar sampai keju tu agak2 perang atau masak semuanya.. dlm 30-40 minit gak kot.. bergantung pd size oven korang.. guna api atas bwh ye..


Hasil slps di bakar..


Slps di potong.. tgk le limpahan sos putih yg digabungkan dgn cheese.. meleleh2..


Jemput makannn.. yummy...

* http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com





 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/

Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp