Resepi Ikan Tenggiri Panggang & Kuah Asam

0 comments
Bahan-bahan:

500 gram isi ikan tenggiri

Bahan rempah:

2 ulas bawang putih
3 biji bawang merah
2 inci halia muda
1 inci kunyit hidup
Garam secukup rasa
Sedikit lada hitam

Bahan Kuah Asam:

2 biji bawang besar - dihiris
1 ulas bawang putih - dihiris
1 tangkai cili merah - dihiris
30 gram asam jawa – buat jus dengan 50 ml air
20 gram gula melaka


Cara Penyediaan:

Perap ikan bersama bahan rempah selama 1 minit.

Panaskan kuali dan panggang ikan sehingga masak.

Untuk kuah asam, satukan kesemua bahan kuah.

Sedia dihidangkan. Selamat mencuba.
If you like this post, please share it!
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

No Response to "Resepi Ikan Tenggiri Panggang & Kuah Asam"

Post a Comment